A dolgozó népet szolgálom

 

Na persze, a jelszó már nem a régi. A csizma új lábon van. De ez sem egészen biztos. Mindenesetre kiképzés indul. Tűzoltó leszel s katona, vadakat terelő juhász

 

Tudom, neked már az óvodában ilyen kilátásaid voltak. Erre aludtál el, kisbalázs. Aztán a Süsüből kiderült, hogy „mi vagyunk a zsoldosok, kezünk sosem dolgozott, ruhánk mégsem foltozott”. Így hát nem is lehetsz más, csak fegyveres testület tagja. Kedvenced a Tökéletes katona, meg a Három testőr Afrikában és be is álltál volna a légióba, de mikor meghallottad, hogy 100 kilóméteres futással kell kezdeni kicsit elment a kedved. Nem baj, marad a honi hadsereg (nem doni, honi), vagy a rendőrség köteléke, esetleg VPOP. Ha egyik sem sikerül, akkor a biztonsági őr tanfolyam…

 

Elszánt vagy, mint Frank Drebin felügyelő és elhatározod, hogy jelentkezel a fakabátokhoz. Most már azonban nem olyanok a feltételek, mint régen. Nem elég, hogy egy húzásból idd ki a pitralont. Nem elég a bulldog tekintet. Nem elég, hogy gátlástalanul tudj üvölteni. Nem elég, hogy minden test és élethelyzetben képes legyél elaludni. Bizony, ma már a zsoldosok közé csak úgy lehet felvételt nyerni, ha megfelelsz a fizikai felvételin.

Ott keményen kell teljesíteni. Futni. Fekvőtámaszokat nyomni. Húzódzkodásokat bemutatni. Függeszkedni. Felüléseket végezni. Fekvenyomni. Nincs mese, fel kell számolni a Poirot felügyelő külsejére jellemző illúziókat, végül is ő a szürkeállományával kereste a kenyerét. Te nem azzal fogod. Te magad leszel a szürke állomány. Neked mindent megmondanak, gondolkodni nem kell. És ez így van jól. Felsőbb utasításra élsz.

Ahhoz viszont, hogy belépőt nyerj a kaszárnyába, vagy a meseautó egyenruhás utasa akarsz lenni, szert kell tenned némi kondícióra. Jó lesz, ha összeszeded magad, mert az iskolai testnevelő órák szintje nem alapozta meg kellőképpen azokat a képességeket, amelyekre szükséged lesz a felvételin. Igen. Igen. Kitaláltad. Neki kell állnod edzeni! De nem úgy, balga módon össze-vissza. Tudatos felkészülési programot kell készítened, pontosan megtervezve mindent.

 

Lépés indul!

1.Először is, szerezd meg a fizikai felmérés pontos tájékoztatóját. Hogy tudatában legyél annak, mire kell pontosan készülnöd.

2.Utána végezz egy felmérést, hogy jelenleg, mire vagy képes. Lehetőleg egy objektív és tapasztalt megfigyelő segítségével.

3.Értékeld ki, hogy mi az, amiből gyengébb vagy és mi megy a legjobban.

4. Készítsd, vagy szakemberrel készíttesd el a személyre szabott felkészülési programodat, legalább 8-12 hétre szólót.

5. Ne feledkezz meg a nélkülözhetetlentáplálkozási faktorról sem, ami optimalizálja a teljesítményedet és biztosítja a töretlen előrelépést.

6. Használj megfelelő táplálék kiegészítőket, amelyek segítségével könnyebben érheted el a kívánt eredményt.

7. Rendelj mindent alá törekvéseidnek, változtass az életmódodon.

8. Szerintem az a legjobb, ha felkeresel egy edzőtermet és konzultálsz egy komoly trénerrel.

 

 

Gun Naked (mondom neked)

Oké segítek. Egy edzőteremben minden rendelkezésedre áll ahhoz, hogy a felkészülésed tökéletesen sikerüljön. A kardio gépeken fejlesztheted kardiovaszkuláris képességeidet. A súlyzós gyakorlatokkal pedig elkülönítve javíthatod azon testrészeid képességeit, amelyek leginkább részt vesznek a felmérést jelentő gyakorlatokban. Érted? Tehát az edzőtermi edzés a megoldás. Nem beszélve arról, hogy végig kontroll alatt vagy, ha nem is veszed igénybe személyi edző segítségét, akkor is, az edzőtársak egészen biztosan figyelnek rád és motiválnak. Ja, és mellesleg egy ilyen program által sikerül leadni a hájadat, helyébe néhány kiló kőkemény izmot felszedni és akkor majd nem lebegsz úgy a pórázon vezetett rendőrkutya után, mint Károly bácsi a Frakkban.

Egyébként meg, szeretik az edzőteremben a rendőröket, katonákat, vámosokat. Komolyan. Rendeznek külön versenyeket is, és kiemelkedő nemzetközi eredményeink vannak. Bizony ám! Úgy, hogyha azt akarod, hogy kellőképpen tiszteljenek a szakmádban, akkor adj magadra és ne csak az éves felmérésekre szedd össze magad. Nézd csak meg csak Ronnie Coleman-t és Sergio Olivát Biztosan nagyobb tekintéllyel szedi össze a drogdealereket! Mindketten aktív rendőrpálya mellett lettek a testépítés legnagyobb bajnokai. A kubai Mítoszt le is lőtték, de a sport megmentette. Mellettük biztonságban érezheti magát az állampolgár. Persze neked nem kell mindjárt a testépítést választanod, ez csak egy lehetséges alternatíva a későbbiekre.

 

Tényállás

Ha javítani akarsz a kondíciódon, mert javítanod kell, akkor edzzél a céljaidnak megfelelően!

Hajrá!

 

 

 

 

 

vissza a címoldalra